Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Sweet Red

(1 kundeanmeldelse)

DKK 200.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Beskrivelse

Druesorter: 100% Cabernet Sauvignon.

Den oprindelige monosort rød mousserende vin fra Cabernet-Sauvignon-sorten er skabt i henhold til den klassiske teknologi, og har en fremragende balance mellem sødme og friskhed. Den er kendetegnet ved en overraskende rig rubinfarve, blank glans, stabil mousse, dyb og samtidig frisk, lyse kirsebær-currant aroma, der er karakteristisk for denne slags druesort. I glasset afsløres en buket af interessante toner af jordbær-konfiture og svesker. Smagen overrasker med en kombination af sødme og fantastisk friskhed fra bær, fornemt uddrag, fløjlsatige tanniner og en lang eftersmag.

Sjælden i sin genre, mousserende vin vil være det bedste akkompagnement til blå oste, samt desserter af røde bær og chokolade. Elskere af søde aperitiffer, for eksempel en sådan klassisk cocktail som Kir Royal, vil helt sikkert sætte pris på fordelene ved denne mousserende vin.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Victor Dravigny

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

1 anmeldelse af Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Sweet Red

  1. Jan Skræddergaard

    Fantastisk mousserende rød. Det fornemmes at der er lagt sjæl i fremstilingen og som historien fortæller er det ikke uden grund at det er den foretrukne vin / aperitif ved hof og særlige begivenheder.
    Vinen er rigtig god som velkomst aperitif, men udmærker sig specielt som ledsager til kraftige oste, eks. vesterhavsost med markante salt krystaller.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *