Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Dry

DKK 200.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

5 på lager

Beskrivelse

Druesorter: Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc.

Denne vin kombinerer smag og aroma af klassisk mousserende vine med behagelig sødme. Vinen har en smuk gylden farve, med et glitter og konstant spil af bobler. Rig og intens aroma kombinerer toner, som er karakteristiske for vintage mousserende vin, med lidt sukker – og nuancer af kandiserede citrus, æblemarmelade og søde muffins. Med hensyn til smag, har halvtør mousserende vin en finjusteret balance mellem levende syrlighed og delikat sødme, som er karakteristisk for demi-sec vin.

Serveres som gastronomisk akkompagnement til retter med en tæt tekstur og cremede saucer (pasta, risotto), frugter og krydrede bløde oste.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Victor Dravigny

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Dry”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *