Abrau-Durso Victor Dravigny Brut

DKK 200.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Ikke på lager

Beskrivelse

Druesorter: Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling.

Den klassiske brute med en blå etiket, den mest berømte i kollektionen, tiltrækker øjnene med et kraftigt og stabilt spil af bobler, og huskes af en smuk, mættet farve med lys glans. En delikat og blid bouquet med aroma af hvide blomster, ferskner, abrikoser og pærer, som afsløres i en tone af brioche og smør. Smagen er for det meste frugtagtig, behagelig og fuld, med fin mineralsk bitterhed i eftersmagen. I de sidste tre år i træk har Brut vundet sølvmedaljer ved den britiske vinsmagning Decanter World Wine Awards.

En universel mousserende vin, der kan serveres som en aperitif før en middagsfest og under et måltid. Den går fint med retter af fisk og hvidt kød (kalkun, kylling m.v.)

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Victor Dravigny

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abrau-Durso Victor Dravigny Brut”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *