Cuvee Alexander II Brut Vintage

DKK 395.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Beskrivelse

Druesorter: Pinot Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Mousserende vin af lys gylden skygge, med en lys glitter og intensiv perlage i traditionel russisk stil. Den har en dyb bouquet og rig aroma af modent mousserende vin med ekspressive toner af rugbrødeskorpen og æblejuice, klumpet fløde, solsikkefrø og forfriskende nuancer af citrusskal. Smagen er frisk, spændende, æble-citrus i den første bølge og mineral i eftersmagen.

En klassisk mild brut fra traditionelle druesorter vil være en perfekt aperitif før en gallamiddag. Det kan også serveres med hvide fiskeretter (gedde aborre, ørred, flåder, pighvar), jakobsmuslinger, bløde oste med som camembert, brie.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Alexander II

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Cuvee Alexander II Brut Vintage”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *