Menu

I de tider, hvor samfundet lige var på udkig efter anden slags god vin, introducerede hr. Mvra & Stanko slovakisk vin, som en moderne drik. Vin, som er et billede af et dynamisk land, der er i stand til at tilbyde Europa usædvanligt varierende ren vin.

Vin, lys som en brise, fuld af ungdommelig friskhed og lysstyrke, fuld af næsten ukendte frugt-nuancer, med harmonisk smag og aroma. Dette var en klar udfordring for alle gamle sorter af vine. Markedet lagde mærke til denne vin, og folk prøvede noget nyt. Denne vin symboliserede en ændring.

Virksomheden Vino Mrva & Stanko blev grundlagt i 1997 af to gode venner. Peter Stanko var en erfaren businessmand i marketing, og Vladimir Mrva var en vinproducent med international erfaring.

Virksomheden Vino Mrva & Stanko er med sit produktionsvolumen et mellemstort selskab. Dens produktion voksede fra tidligere 12 tusind til at præsentere 400 tusind flasker. Dette er den grænse, som selskabet med hensyn til at holde topkvalitet ikke kan overstige.

Vin-sortimentet består udelukkende af kvalitetsvine med særlige egenskaber, kvalitetsvarianter og kvalitetsmærkevin fra ca. femten foretrukne druer.

Originalitet og friskhed, der fra starten er så symptomatisk for virksomheden og begge ejere, idet de garanterer den bedste kvalitet af deres vine.

Virksomheden fandt en pålidelig leverandør i vinregioner Male Karpaty i PD Cachtice. Denne region er meget god for forskellige hvide vine som Pinot Gris, Sauvignon, Tramin cerveny og Chardonnay. Væskeniveauet i druerne er meget højt, vinene har fuld smag med intensiv aroma, og er karakteristisk ekstraherende med behagelige syrer.

Druer af blå sorter som Frankovka modra, Cabernet Sauvignon, Svätovavrinecke dyrkes i PD Mojmirovce i vinregionen Nitra. Disse vine skiller sig ud med deres kompleksitet, friskhed, anstændig aroma og arten af mangfoldighed. Vi fandt pålidelige leverandører af druer i vingård-landsbyer Dolne Oresany, Vinodol og Ruban, vin-region Syd Slovakiet. Dette er den varmeste vinregion i Slovakiet. Væskeniveauet i de lokale druer er over gennemsnittet. Sådanne druer anvendes stort set kun til produktion af kvalitetvine med særlige egenskaber. Den mest betydningsfulde repræsentation tilhører Rizling vlassky, Rizling rynsky, Devin og Cabernet Sauvignon.

Indsamlingen af druer, høstplukning og mange andre detaljer, der bestemmer, hvordan vinen vil blinke i glasset, er resultatet af et tæt samarbejde med vinavlere og vingård.

Hvide druer behandles med stor opmærksomhed. Først og fremmest bliver de ødelagt og forsigtigt presset. Derefter kommer der afklaring på, at de må efterfølges af en kontrolleret gæring. Vinen er anbragt i rustfri stålbeholdere under lav temperatur for at holde aromaer og buketstoffer typiske for det nordlige vinområde, som Slovakiet er en del af.

Røde vine er også afstilkede og sat i tønder til kontrollert gæring, hvor ikke kun pigment er udvundet, men også tanniner og buket-aroma er bevaret. Efter presningsprocessen med den såkaldte smeltning, begynder fermenteringen. Efterfølgende modner vinene i trætønder.
Druesorter.

Virksomheden Vino Mrva & Stanko tilbyder ca. 15 – 20 typer vin af høj kvalitet, med særskilt karakter af de forskellige sorter.

Vinene er fremstillet af velprøvede traditionelle sorter af druer, og når produktionen af vinene, er korrekt behandlet, afspejles det i smagen. Virksomheden foretrækker følgende sorter:

Chardonnay – det er en af de moderne sorter, der er meget populær blandt producenterne. Den er egnet til fremstilling af vin i tønder. Det giver vinen fuld harmonisk smag med særpræg af en farverig buket. Vinen har en elegant gylden-gul farve af lyse nuancer. Smagen er elegant med pikant syre og anstændig eftersmag. Det svarer til kravene fra de mest sofistikerede winelovers. Den er meget velegnet til særlige lejligheder.

Cabernet Sauvignon – denne berømte sort vokser i vores land mest i regioner med tilstrækkelig varme og solskin. Vinen har en mørk rubinfarve, og en meget forskelligarted karakter. Den har en usædvanlig duft, der minder om violer, solbær, hvide krydderier, men også ristet kaffe. Vinen har et højt niveau af tannis. Modnes i tønder såvel som i flasker.

Frankovka modra (Blaufrankisch) – det er en af de mest almindelige sorter til produktion af røde vine. Vin fra godt modne druer har en intens rød farve med blå skygge. Den har en særlig sort karakter og aroma af bærplanter. Den har tydelig frugtagtig og krydret smag med ambitiøse tanniner og en lang, intens eftersmag. Til sine attraktive egenskaber er den velegnet til specielle lejligheder.

Rizling rynsky (Rheinriesling) – det er en traditionel sort, dyrket i Slovakiet. Vinen har lysegul farve, krydret fuld frisk smag, der minder om linde-blomster. Den har fuld smag med krydrede syrer og anstændig eftersmag. Den er velegnet til arkivering.

Rizling vlassky (Welschriesling) – dette er en af de næststørste sorter i Slovakiet. Den har intet til fælles med Rizling rynsky. Vinen har grøn-gule nuancer og særskilt aroma af vinblomst. Test af denne vin er velafbalanceret af smagsyre. Selv de ældre årgange opretholder fremragende kvalitet.

Rulandske sede (Pinot Gris) – denne sort er kendt som Pinot Gris, men også som Burgundske sive. Den er specielt egnet til produktion af kvalitetsvine med særlige egenskaber. Vinen har en lysegul farve med gylden skygge og rig buket. Dens smag er meget attraktiv, kompleks med særskilt struktur af smagsfulde syrer med lang eftersmag, og er overordnet elegant og ædel.

Sauvignon – det er en sort, der er beregnet til produktion af kvalitetsvine. Vinen har en elegant grønlig farve og en unik buket. Aromaen minder om friskskåret græs med nælder, og ofte er der også aroma af ferskner. På grund af et højere niveau af syrer, opretholder denne vin sin friskhed i mange år.

Tramin cerveny (Gewurztraminer) – det er en meget sjælden sort, der giver vinen en usædvanlig buket. Den har højt indhold af ekstraktionsmidler og alkohol. Vinen har en gylden farve, og vidunderlig duft af brombær, honningkage og nektar. Den har en lækker smag med søde krydrede toner, forbløffende frugtagtige syrer og fremragende eftersmag.

Vin har også sin egen konkurrence. Lokale såvel som internationale. Præmier og titler af champions udtrykker dygtighed og bekræfter, at vores vinfremstilling er topkvalitet.

Vino Mrva & Stanko har siden sin lancering på markedet, kastet handsken i ringen mod sine konkurrenter. Ved at præsentere sine vine, har selskabet bidraget til at udvide det gode navn på slovakiske vine verden over. Vi har bevist, at Slovakiet ikke er et tomt rum på vinmageres verdenskort.

Det gode ry bekræftes også af, at disse vine er blevet testet af Sveriges kongehus, det spanske og britiske kongepar, Albert, Prince of Monaco, British Prince Charles, Mr. og Mrs. Clinton, FN’s generalsekretær Kofi Annan, USA’s og Den Russiske Føderations præsident, Georg Bush og Vladimir Putin samt mange andre berømtheder. I løbet af de sytten år af sin eksistens, nåede vinproducenten mere end 400 medaljer og andre priser i mange internationale og lokale konkurrencer.

Topkvalitetsvine er en del af den moderne livsstil.

Vino Mrva & Stanko har skabt et nyt vinkort – WINEMAKER’S CUT, som absolut topprodukt. Disse vine bringer et personligt budskab til dig fra et loyalt vinhus.

0
    0
    Indkøbskurv