Menu

I den sydlige del af Republikken Moldova, langs Lungutsa-floden, ligger landsbyen Tomai i den autonome region Gagauzia.

Efter slutning af den russisk-tyrkiske krig, i stedet for Nogai folk, ankom fra hele Donau-floden område og bosatte sig Gagauzer – et lille tyrkisk folk, der bevarede deres forfædres sprog. Livsstilen for de nye bosættere gennemgik heller ikke ændringer, de var som før engageret i kvægavl, landbrug og plantedyrkning.

Vinproducenterne i landsbyen Tomai dyrkede vinstokke og producerede vine, der var traditionelle for regionen, som blev vidt kendt ud over dens grænser.

I 1903 den lokale landmand og vinproducent Gheorghe Topchu grundlagte en vingård og lagde kældre til opbevaring af vin på stedet for den nuværende vingård.

Allerede et halvt århundrede efter grundlæggelsen- blev en lille vingård til et stort vinhus.

Efter sovjetiske styr I 1997 ,blev der oprettet et aktieselskab “TOMAI-VINEX”. De har bevaret det erfarne personale fra vinbønder til vinproducenter, gennemgik en komplet teknisk og teknologisk modernisering dikteret af tiden, nyt italiensk vinfremstillingsudstyr blev købt, grundstammer og podningsafdelinger til produktion af drueplanter blev genoplivet, og nye vinplantager blev grundlagt.

En lukket produktionscyklus såvel som fuld automatisering af vinfremstillings processer, konstant kontrol, gunstige klimatiske forhold, frugtbar jord og den varme sol i syden- giver virksomheden mulighed for at bearbejde op til 10.000 tons druer.

Innovationerne gav straks positive resultater, i dag producerer virksomheden op til 3.000.000 liter vin af høj kvalitet.

De vine, der produceres af virksomheden, er meget efterspurgte og anerkendes hele tiden som prisvindere af årlige republikanske og internationale udstillinger, hvilket viser en stor antal medaljer.

På mindre end tyve år har geografien for eksport af vinprodukter fra ”TOMAI-VINEX” dækket markederne i mere end 20 lande i verden, fra Kina og Amerika til Afrika og Europa.

0
    0
    Indkøbskurv