Abrau-Durso Blanc de Blancs

DKK 325.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Ikke på lager

Beskrivelse

Druesort: 100% Chardonnay.

Blanc de Blancs er præget af en elegant gylden farve med en let strå-refleksion. En rig, frisk og hel bouquet med nuancer af brioche og smør, ledsages af et kraftigt spil af små bobler. I dybden af duften gættes toner af hvide blomster og saftige frugter. Smag af frugt, som er rig, mættet og med tæt og cremet konsistens, danner et kompleks akkord spil af citrus-frugter og hvide blomster, der giver en afbalanceret og behagelig eftersmag.

Blød elegant mousserende vin med frisk mineralsk smag vil tjene som det perfekte akkompagnement til sofistikerede skaldyr, hummere, krabber og østers. En kompleks mousserende vin, som vil fungere som en glimrende mulighed ved højtidelige lejligheder.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Blanc De Blancs

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abrau-Durso Blanc de Blancs”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *