Abrau-Durso Victor Dravigny Extra Brut

DKK 200.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Beskrivelse

Druesorter: Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc.

Den mest elegante version af Victor Dravigny-kollektionen er “tør”, med et minimum af sukkerindhold, hvilket er i overensstemmelse med de seneste verdenstendenser. Vinen er smuk lys halm-farvet med en livlig glød, en stabil openwork mousse og et fortryllende langt spil af bobler i glasset. Aromaen er rig, med en sammensat blanding af mineral noter og citrus, med varierende nuancer af abrikoser, citroner og bitre appelsiner. Smagen er mindeværdig, forfriskende med en knasende surhed, nuancer af pærer, æbler og citrus, med den samme mindeværdige og forfriskende eftersmag.

Extra brut er en fremragende aperitif. Passer godt til fisk og skaldyr, som østers, muslinger, krabber, hvid fisk sashimi og tatar af kammuslinger. Fremragende akkompagnement til lette snacks og varme retter af hvid fisk.

Adskillige præmievinder af internationale smagsprøver, konkurrerer IWSC og Decanter World Wine Awards.

 

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Victor Dravigny

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abrau-Durso Victor Dravigny Extra Brut”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *