Abrau-Durso Russian Sparkling Wine Rosé

DKK 110.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Beskrivelse

Druesorter: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Aligote.

Denne vin tiltrækker sig opmærksomhed takket være sin meget smukke lyserøde farve med en rubin-refleksion, og et stabilt boble-spil. Den delikate og friske duft er fyldt med toner af røde vilde bær, antydninger af hindbær og jordbær. Den fulde og silkeagtige smag bevarer en fremragende balance mellem frugt, sødme og surhed, der slutter med en behagelig eftersmag.

En blid vin til en romantisk aften, og en vidunderlig gastronomisk partner til bær-dessert.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Russisk mousserende vin

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abrau-Durso Russian Sparkling Wine Rosé”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *