Cuvee Alexander II Brut Rosé

DKK 395.00

10% rabat ved køb af 6 flasker.
Fragtfri levering ved køb over 1000 kr.

 

Beskrivelse

Druesorte: Pinot Noir, Chardonnay

En fremragende rose Brut-version lavet af rød druesort Pinot Noir med tilføjelsen af hvid Shardonnay – sikkert de største gastronomiske druer i verden. Denne mousserende vin har en delikat “laks” skygge med lyse koralglans og energisk leg med små bobler. En fin, subtil aroma er fyldt med noter af bær, hvor kombinationen af hindbær og laurbærblad synes at være den mest adskilte. Denne mousserende vin har en tæt struktureret smag og en perfekt surhedsbalance med godt potentiale til modning. Eftersmagen er lang, mineralsk, med forskellige bløde tanniner.

Pinot Noir og Shardonnay-baserede Brut er en alsidig vin til gastronomiske kombinationer. Det er et ideelt akkompagnement til foie gras, tartare eller oksekød carpaccio, tun sashimi; Det er en fremragende match til koldt oksekød, and (confit, magret) og ældre oste.

Brand

Abrau Durso

Historien om Abrau Durso.

Den russiske Zar Alexander II, der var gift med den danske prinsesse Dagmar, kunne godt lide smagen af fransk champagne, og havde altid ønsket sig, at Rusland også havde et vinhus, som kunne producere mousserende vine til hoffet. Det første vinhus blev grundlagt i 1870 på et smukt sted i det sydlige Rusland ved Abrau-søen, i en landsby med navnet Abrau-Durso, der har sin egen smukke legende, som også har givet navn til vinhuset. I de første år producerede de stille vine, mens produktionen af mousserende vin først startede i 1896. Disse mousserende vine har efterfølgende gjort vinhuset berømt.

I 1905 inviterede den næste russiske Zar Nikolaj II den franske vinmager Victor Dravigny til at være chefschampanist i "Specifik Abrau-Durso vinhus". Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Zar Nikolaj II, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

Mousserende vin fra Abrau-Durso-kældrene var det russiske aristokratis favoritdrink. Den blev serveret ved bordet til de russiske kejsere, senere til generalsekretærerne, og serveres nu ved ceremonielle modtagelser i Kreml.

Alexander II

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Cuvee Alexander II Brut Rosé”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *