Familietradition med de højeste standarder
Vores familie-vingård er baseret i den varmeste og mest solrige del af den syd-slovakiske vinregion, i en landsby, kaldet Strekov. Vi er en familieejet vingård, der producerer 30.000 flasker om året med meget traditionelle metoder, der forsøger at fjerne alt ved siden af druen og skabe naturlige vine. Vi fokuserer på reduktion af sulfitniveau i vores vin, og har al vores vin gæret og ældet i tønder. Dette bringer liv og kompleksitet til vores vine, hvilket gør dem unikke og uforglemmelige.
Vinmarker som det grundlæggende element
Vores traditionelle vine er baseret på en naturlig vinavl og traditionel autentisk vinproduktion. Vores vinmarker dækker seks hektar, som vi passer og plejer med hjælp fra vores familie. Vi foretrækker, at vores vingård skal være bæredygtig og miljøvenlig. For at bevare den naturlige gave fra vores vinmarker, holder vi en streng udbyttereduktion, og undgår brugen af kemikalier. Både spontan gæring og ældning sker i egetræsfade, for at frembringe en naturlig harmoni og glæde, som et tegn på drue-typen, området og vingården.
Vi bringer naturlig harmoni og glæde til vores vin
60% af vores vine er hvide, 10% rose’ er og 30% røde.
Vi er meget heldige, idet vi har en meget god jord fuld af mineraler og ler, der ledsages af et godt mikroklima. I vores kælder behøver vi blot at bevare denne gave, og omdanne den til glædelig kvalitetsvin. Vi aldrer vinene (både hvide og røde) i 225, 300 og 500 liters ungarske træ-tønder, indtil de har nået en modenhed, som varierer fra 7 til 18 måneder.
Vi skubber vores grænser
Vi tilstræber at minimere interventionen under vores vinfremstillingsprocesser. Vores vine er gæret og ældet i træ-tønder uden tilsætning af nogen form for kemikalier (kunstige gær-enzymer). Vores vine er ofte gæret med hele bær med skind (appelsin-vin) og opbevares til ældning på kviste i flere måneder.
Hver årgang lærer og udvikler vi vores viden om naturlige vine. Vi har mange års erfaring uden at tilføje sulfit (NSA) i appelsinvin. Vi eksperimenterer endda med tilsætning af hele druer i saften i tønderne, så modningen finder sted inde i bærrene, og de hele druer forbliver sammen med saften i hele ældningsfasen.