Menu

Den eneste nominale kollektion blandt varemærkerne for det russiske vinhus “Abrau-Durso”. Den blev opkaldt efter den store franske vinmager Victor Dravigny. I 1905 blev han udnævnt til chefschampanist i “Specifik Abrau-Durso-vinhus”. Med ham blev den klassiske metode til fremstilling af mousserende vine perfektioneret. Det var på dette tidspunkt, at Abrau-Durso-vinhus blev leverandør til det kongelige hof af Kejser Nikolaj ll, og afdelingens mousserende vine begyndte at blive eksporteret.

BRUT ROSÈ

Abrau-Durso Victor Dravigny Brut Rose

Druesorter: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Franc.

Rose Brut fra kollektionen af Victor Dravigny, er fremstillet af et ensemble af klassiske champagner og internationale sorter: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Franc. Mousserende vin har et sjældent skær af laksefarve, som reflekteres med en koral glød, en stabil mousse og elegant perlage. Den friske duft er domineret af skov og have, bær-noter (ribs og jordbær) og blodappelsiner. Smagen er rig og forfriskende med en overvægt af citrusfrugter og korender toner i den første bølge, den ædle og lange aromatiske eftersmag.

Pink classic brut er universel til gastronomiske kombinationer. Den kan serveres til næsten alt – fra kolde forretter til desserter med friske røde bær. Vi anbefaler at prøve den til magert andebryst, rød kaviar, tatar af laks, tun carpaccio eller kold roastbeef, kalvekød i hvid sauce, parmesan og frisk rugula.

BRUT

Abrau-Durso Victor Dravigny Brut

Druesorter: Chardonnay, Pinot Blanc, Riesling.

Den klassiske brute med en blå etiket, den mest berømte i kollektionen, tiltrækker øjnene med et kraftigt og stabilt spil af bobler, og huskes af en smuk, mættet farve med lys glans. En delikat og blid bouquet med aroma af hvide blomster, ferskner, abrikoser og pærer, som afsløres i en tone af brioche og smør. Smagen er for det meste frugtagtig, behagelig og fuld, med fin mineralsk bitterhed i eftersmagen. I de sidste tre år i træk har Brut vundet sølvmedaljer ved den britiske vinsmagning Decanter World Wine Awards.

En universel mousserende vin, der kan serveres som en aperitif før en middagsfest og under et måltid. Den går fint med retter af fisk og hvidt kød (kalkun, kylling m.v.)

EXTRA BRUTE

Abrau-Durso Victor Dravigny Extra Brut

Druesorter: Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc.

Den mest elegante version af Victor Dravigny-kollektionen er “tør”, med et minimum af sukkerindhold, hvilket er i overensstemmelse med de seneste verdenstendenser. Vinen er smuk lys halm-farvet med en livlig glød, en stabil openwork mousse og et fortryllende langt spil af bobler i glasset. Aromaen er rig, med en sammensat blanding af mineral noter og citrus, med varierende nuancer af abrikoser, citroner og bitre appelsiner. Smagen er mindeværdig, forfriskende med en knasende surhed, nuancer af pærer, æbler og citrus, med den samme mindeværdige og forfriskende eftersmag.

Adskillige præmievinder af internationale smagsprøver, konkurrerer IWSC og Decanter World Wine Awards.

Extra brut er en fremragende aperitif. Passer godt til fisk og skaldyr, som østers, muslinger, krabber, hvid fisk sashimi og tatar af kammuslinger. Fremragende akkompagnement til lette snacks og varme retter af hvid fisk.

HALVTØR

Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Dry

Druesorter: Chardonnay, Riesling, Pinot Blanc.

Denne vin kombinerer smag og aroma af klassisk mousserende vine med behagelig sødme. Vinen har en smuk gylden farve, med et glitter og konstant spil af bobler. Rig og intens aroma kombinerer toner, som er karakteristiske for vintage mousserende vin, med lidt sukker – og nuancer af kandiserede citrus, æblemarmelade og søde muffins. Med hensyn til smag, har halvtør mousserende vin en finjusteret balance mellem levende syrlighed og delikat sødme, som er karakteristisk for demi-sec vin.

Serveres som gastronomisk akkompagnement til retter med en tæt tekstur og cremede saucer (pasta, risotto), frugter og krydrede bløde oste.

HALVSØD

Abrau-Durso Victor Dravigny Semi Sweet Red

Druesorter: 100% Cabernet Sauvignon.

Den oprindelige monosort rød mousserende vin fra Cabernet-Sauvignon-sorten er skabt i henhold til den klassiske teknologi, og har en fremragende balance mellem sødme og friskhed. Den er kendetegnet ved en overraskende rig rubinfarve, blank glans, stabil mousse, dyb og samtidig frisk, lyse kirsebær-currant aroma, der er karakteristisk for denne slags druesort. I glasset afsløres en buket af interessante toner af jordbær-konfiture og svesker. Smagen overrasker med en kombination af sødme og fantastisk friskhed fra bær, fornemt uddrag, fløjlsatige tanniner og en lang eftersmag.

Sjælden i sin genre, mousserende vin vil være det bedste akkompagnement til blå oste, samt desserter af røde bær og chokolade. Elskere af søde aperitiffer, for eksempel en sådan klassisk cocktail som Kir Royal, vil helt sikkert sætte pris på fordelene ved denne mousserende vin.